Een osmosesysteem voor een aquarium is niet zo vergezocht, want hoe verser en natuurlijker het water is, hoe gezonder de koralen en vooral de vissen blijven. Dat betekent dat met een osmose systeem niet alleen de behandeling van drinkwater is haalbaar, het kan ook als een integraal onderdeel in de aquaristiek worden gebruikt. We leggen u graag kort uit wat belangrijk is en welke vereisten nodig zijn.

Osmose systeem voor het zoutwateraquarium

Behandeld leidingwater voor het aquarium

In principe wordt de osmose-installatie zo geplaatst dat deze direct wordt voorzien van leidingwater. De geïntegreerde filters behandelen het water direct en filteren verontreinigende stoffen en andere bijproducten eruit. Dit heeft als voordeel dat er water met een hoge zuiverheidsgraad wordt geproduceerd en dat de waterhardheid aanzienlijk wordt verminderd. Het is slechts 0° GH, wat betekent dat de filtering bijzonder zacht water produceert.

Vooral in een aquarium blijkt dit zeer voordelig te zijn, omdat bijzonder gevoelige vissen profiteren van deze hoge zuiverheidsgraad en de enorme mate van zachtheid. de Osmose systeem voor het aquarium is geschikt voor zowel zoet- als zoutwater, omdat hiermee de waterwaarde optimaal kan worden ingesteld. Zonder dit systeem is het bepalen van de waterwaarde vaak erg lastig en hebben met name jonge vissen vaak geen optimaal leefgebied om te overleven.

Verschillende osmosesystemen voor het aquarium

Hoewel de osmose-installaties allemaal dezelfde functie hebben, hoeft een model dat in het huishouden wordt gebruikt niet noodzakelijkerwijs ook in de aquaristiek te worden gebruikt. Bij het kiezen van een model is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de aquariumgrootte en de mengverhouding bij het verversen van het water. Maar ook de tijd voor de waterverversing speelt een niet onbelangrijke rol, want vaak is een kleine osmose-installatie voldoende voor het aquarium, mits de waterverversing niet onnodig lang duurt.

Er zijn inmiddels verschillende osmosesystemen voor aquaria, zodat deze optimaal kunnen worden aangepast aan de omstandigheden en vooral aan de grootte. De respectievelijke systemen kunnen zo'n 190 tot 1.000 liter water circuleren, waarbij de waterdruk hier natuurlijk ook optimaal op afgestemd moet zijn. Het grote voordeel van dit systeem is dat het aquariumonderhoud aanzienlijk wordt verminderd, niet in de laatste plaats omdat er geen lelijke afzettingen of lelijke vervuiling te zien zijn. Het osmosewater verwijdert de basis voor de voedingsstoffen die ervoor verantwoordelijk zijn en de verzorging gaat gepaard met aanzienlijk minder inspanning.

Een afbeelding met daarin zitten, gekleurd, speelgoed, zoeken. Automatisch gegenereerde beschrijving

Koraal osmose systemen

Een zoutwateraquarium draait alleen stabiel als het niet alleen goed wordt verzorgd, maar ook als het gebruikte water aan alle eisen voldoet. Te hoge fosfaat- of nitraatgehaltes en koolstofhardheid kunnen leiden tot algenvorming en koraalsterfte. Om precies dat te voorkomen moet er voor het aquarium een ​​osmosesysteem gebruikt worden. Omgekeerde osmose filtert verontreinigende stoffen en onzuiverheden uit het water, wat resulteert in absoluut zuiver en schoon water. Koralen en vissen krijgen zo een natuurlijke basis voor leven om gezond te blijven en te groeien en bloeien.

Verschillende filters zijn verantwoordelijk voor het proces van omgekeerde osmose, die cruciaal zijn voor waterbehandeling. Naast een sedimentfilter en een actief koolfilter omvat dit ook een silicaatfilter, wat vooral belangrijk is in gebieden met een hoog gehalte aan silicaat in het water. Om de efficiëntie van het osmosesysteem voor het aquarium te behouden, moeten deze filters ongeveer twee keer per jaar worden schoongemaakt. Dit is echter afhankelijk van de frequentie van de waterverversing en de dagelijkse prestaties. Als deze lager is, is een verversing eerder nodig, zodat het water zijn constant zuivere kwaliteit behoudt.

7 meningen over “Osmose systeem voor het zoutwateraquarium"

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert